KarinInfo
Senior (24j). 3-pas op hordes 84cm op 12 voet.

Wat is goed?
Deze drie-pas is bijzonder goed uitgevoerd. Het opzwaaibeen (OZB); zeer spits opgezwaaid, meteen na de horde naar beneden en landing halve voet acht de horde(!). Het bijtrekbeen (BTB); meteen na de afzet wordt bijtrek beweging ingezet, continue beweging naar voren, mooi hoog gesloten.
Ook de samen werking tussen OZB en BTB is bijzonder; de knieen passeren elkaar al voordat de atleet de horde passeert(!). Baan van het LZP is goed gekozen en niet hoger dan strikt noodzakelijk.

Wat kan nog beter?
Vlak voor de afzet komt het LZP even achter de voet te liggen, dit gebeurt duidelijk bewust omdat de laatste pas duidelijk groter is als de voorlaatste. Ook de strekking in de afzet (let op de rug) is niet optimaal. Dit is niet wenselijk de twee laatste contacten voor de horde moeten als het waren een stuwende afzet vormen, waarbij de laatste pas kleiner is als de voorlaatste. De strekking van de heup (niet het been) moet volledig zijn.
Het onderbeen van het OZB wordt nauwelijks uitgeschopt, gebeurt dit wel dan kan mogelijk de passage nog iets lager.
De ondersteuning van de armen tijdens de passage is minimaal, hoewel de armen niet gebruikt worden voor compensatie doeleinden zou een wat activere inzet toch gewenst zijn.
De romp is tijdens de passage nog iets te ver voorover, hoewel dat hier de strekking na de horde nauwelijks negatief beinvloed.


More Hurdling
Updated on 12-12-2003
 268 page views since 22-04-2023