Regionaal Trainings Centrum (RTC) Vught

Seizoen 2013/2014
Specialisatie: Horden
Trainingstijden:

10-12 uur op zaterdag
19-21 uur op maandag 

Periode: vanaf 5 oktober 2013
Locatie: Sportlaan 1, Vught

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

De de regiotrainingen zijn bedoeld voor getalenteerde junioren A/B. De RTC's zijn een opstapje naar de nationale trainingen op Papendal. Vooral voor atleten die bij de eigen club onvoldoende mogelijkheden krijgen, zijn de RTC's een uitkomst. Bij een RTC kun je trainen met concurrenten.

Waarom krijgt mijn clubgenoot een uitnodiging?

Junioren A,B en C2 die het afgelopen zomerseizoen opvallende prestaties hebben gelevert op de horden krijgen een uitnodiging voor de regiotrainingen.

Wat kosten de regiotrainingen?

De deelname aan de regiotrainingen kost 350 euro per jaar, daarvoor krijg je twee extra training per week. 

Waarom moet mijn trainer meekomen?

Het is fijn als je trainer regelmatig komt kijken. Hij weet dan wat er op een regio training gebeurt. Ook kan hij daar zien hoe er in nederland horden getraind word. We willen niet alleen de atleet iets leren. Het is ook fijn als we met jouw trainer kunnen afstemmen wat je op je club kunt doen.

Wat moeten pappa en mamma doen als ik train?

Wij hebben geen geheimen, iedereen is welkom om te kijken op de training. Als we binnen trainen is er wel weinig ruimte. Tijdens de trainingen is de kantine altijd open, daar is koffie en met een beetje geluk doet de WiFi het ook.

Waarom moeten al die oefeningen anders?

Als je bij een andere trainer gaat trainen zijn de oefeningen vaak net even anders. Dat betekend niet dat jouw trainer het nu fout doet. Het is niet raar dat van de ene trainer net iets wel moet wat van de ander niet mag. Als je iest niet begrijpt vraag het dan, zodat je zelf kunt beslissen wat voor jouw het beste is.

Wat moet ik aan?

De meeste tijd van de training ben je binnen. Zorg dat je kleding aan hebt waar je binnen mee uit de voeten kunt. Het is binnen wel warmer als buiten maar als het buiten vriest kan het binnen zomaar 10 graden zijn. Zorg dat je veel laagjes aan hebt, dan kun je jezelf makkelijk aanpassen aan de omstandigheden.

Regelmatig zul je ook naar buiten moeten, en als je serieus gaat trainen in de winter moet je jezelf goed beschermen tegen de regen en de kou. Zorg daarom voor:

Wat moet ik meenemen naar de training?

Zorg dat je elke training bij je hebt:

Gaat de training altijd door?

De training gaat in principe altijd door. Mocht de training onverhoopt toch niet doorgaan dan hoor je dat via whatsApp. 

 Updated 12-11-2017 392 page views since 08-12-2021